Een schoolbus en een school voor Sierra Leone

In 2016, bij het 25-jarig bestaan van touringcarbedrijf ‘de Avonturier’ in Rossum vatte eigenaar Ton Schellings het plan op om op een toepasselijke en bevlogen manier bij dit jubileum stil te staan. Toen werd besloten om één van zijn touringcars te schenken aan een school in Gambia om daar te worden ingezet als schoolbus, zodat ook kinderen die verder weg wonen in staat zijn om onderwijs te volgen. Deze actie werd een groot succes.
Met hulp van velen is materiaal en sponsorgeld ingezameld en in januari 2017 is de bus door Ton en een groep vrienden over land naar Gambia gereden. Een reis van zo’n 6000 kilometer. Met het sponsorgeld hebben we twee verdiepingen op een bestaand schoolgebouw gezet, zodat extra onderwijsruimte beschikbaar kwam. En de schoolbus rijdt nu – anno 2019 – nog steeds.

Een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Eind 2019 gaan we daarom weer naar Afrika. Dit keer naar Sierra Leone. We helpen daar de Sunday Foundation. Deze stichting is een initiatief van Sander de Kramer en Hugo Borst. Dit keer brengen we daar een 32-persoons schoolbus naartoe en zamelen geld in voor de bouw van een ambachtsschool.

Een schoolbus en een school voor Sierra Leone!

Voor meer informatie: Reachableschool.nl